SCADA sustav po vašoj mjeri

SCADA sustav služi nam za nadzor i upravljanje industrijskim procesima. Znamo da industrijski sustavi uglavnom upotrebljavaju slične upravljačke programe, no, kako bi postigli bolju kontrolu nad proizvodnim procesima i povećali učinkovitost pojedinih pogona za proizvodnju iz različitih grana industrije, pri samoj izradi i instalaciji SCADA sustava pristupamo pojedinačno, uzimajući u obzir mnoštvo upravljačkih parametara.

Tako smo sigurni da ćete imati savršen SCADA sustav za nadzor i upravljanje, koji je dizajniran za vaše potrebe i koji bi vam omogućio bolju kontrolu nad procesima u proizvodnom pogonu. Individualnim pristupom programiramo sustave u skladu s raznim tipovima upravljanja i nadzora, počevši od onih jednostavnih – kontrole temperature, vlage, protoka – pa sve do upravljanja čitavim nizom procesa u proizvodnji, uz dodatne parametre kao što je statistička obrada podataka i rezultata što vam pruža mogućnost za poboljšanje učinkovitosti i posredno tome povećanje konkurentnosti izlaznih proizvoda.

Značajke SCADA sustava
  • grafičko sučelje i funkcionalnost krojeni prema Vašim potrebama
  • bilježenje trendova, konstrukcija grafova i statistička analiza
  • alarmiranje i e-mail obavijesti
  • automatsko izvještavanje (PDF, CSV)
  • udaljeni pristup i mnoge druge.
Iskustvo sa SCADA sustavima
  • Wonderware InTouch & SystemPlatforma
  • Progea Movicon 11 & NExT
  • ABB Symphony Harmony, Symphony Melody, Advante i 800xA
  • Siemens WinCC

Osnovne funkcije SCADA sustava

Osnovne funkcije SCADA sustava uključuju prikupljanje podataka, daljinski sustav upravljanja, HMI, dubinsku analizu te prikaz izvještaja. Takve funkcije neophodne su za proizvodnju, prijenos i distribuciju podataka u druge sustave.

Uz navedeno, mi dizajniramo sustav i grafičko sučelje koje sadrži sve komponente koji su potrebni isključivo vašem procesu kako bismo vam olakšali upravljanje i sakupljanje relevantnih podataka.

SCADA bilježi trendove, konstrukcije grafova i pruža statističku analizu, dojavljuje i obavještava, posjeduje značajku e-mail obavijesti i automatskog izvještavanja, pruža vam mogućnost udaljenog pristupa pogonu, te mnogo drugih značajki, ovisno o vašim potrebama.

Wonderare Intouch, WinCC, ABB, Progea…

Kada prilazimo određenom sustavu uzimamo u obzir i njegove mogućnosti, moguća ograničenja te vrstu operacija za koje razvijamo jedinstvenu aplikaciju koja vrši kontrolu i nadzor sustava. Od upravljačkih softvera koristimo Wonderware  Intouch i WinCC, uzimajući u obzir karateristike sustava i njegovu primjenu, odnosno zahtjevnost željenog upravljačkog programa.

Intouch i System Platforma, Progea Movicon i NExT, ABB Symphony, Siemens WinCC, GE iFix samo su neki od platformi sa kojima svakodnevno radimo na povezanosti PLC-a i upravljačkih jedinica te ih konfiguriramo za optimalan rad.

Integrirani SCADA sustavi upravljanja u energetici

SCADA sustavom možete upravljati bežično putem sustava naših dobavljača koji vam omogućuju kontrolu u stvarnom vremenu, bilo gdje na svijetu i u bilo koje vrijeme.

Također, zastupamo renomirane proizvođače čiji je značaj dokazan u mnogim industrijskim sustavima, počevši od prehrambene, autoindustrije, industrije drva ili čelika, industrije otpadnih voda, kemijske, farmaceutske ili papirne industrije… Ukratko, u svim mogućim industrijama koje zahtijevaju i imaju prostora za razvoj.

ZAŠTO JE PRILAGOĐENI SCADA SUSTAV KORISTAN?

Kada imate jedan takav sustav koji je krojen prema vašim potrebama, tada pouzdanost čitavog procesa raste, a eventualne detektirane probleme u procesu rješavate brzo i učinkovito. Također, potrebe za ljudskim resursima su manje, stoga dolazi do sniženja operativnih troškova.

Zbog vrlo preciznih informacija koje dobivate i njihovih vrijednosti, bolje ćete upravljati potrošnjom energije i snage pojedinih komponenti sustava, brže ćete donositi odluke, te imati potpuno usklađeni rad sustava uz veliki izbor parametara kojima ćete raspolagati jer takav sustav imat će mogućnost prikaza stanja gotovo svih komponenti – što će rezultirati smanjenjem opterećenja i servisnih intervala, te produženjem roka trajanja industrijske opreme.

Moglo bi vas zanimati: Energetska učinkovitost u industriji

Galerija slika

Naši SCADA projekti

Data centar (JAR)

Naziv projekta: Upravljanje i monitoring data centra Opseg isporuke: EPLAN projektiranje, programiranje i puštanje u pogon DDC-a, Weintek HMI, Progra NeXT SCADA, izrada elektro ormara,...

Modernizacija linije za lakiranje namještaja (BiH)

Naziv projekta: Modernizacija linije za praškasto lakiranje metalnog namještaja Opseg isporuke: EPLAN projektiranje, programiranje i puštanje u pogon Siemens PLC, Weintek HMI, Siemens...

Progea SCADA sustav

Delta DiaView SCADA

Pošaljite nam upit

GDPR izjava

13 + 12 =