Proizvodnja strojeva za proizvodnju – strojogradnja

Kako bi bila brza i učinkovita proizvodna linija se mora prilagoditi svim parametrima unutar proizvodnog pogona, biti kompatibilna sa svim ostalim sustavima u proizvodnji, dok proizvodi koji siđu s te linije jednostavno moraju biti nenadmašni. Da bi to postigli trebamo znati da je svaki proizvodni sustav različit i da ga ne trebamo promatrati kao općenit pojam, već kao sustav kojem je potreban inženjering i stručna optimizacija kako bi radio savršeno.

A specijaln strojevi, koji su najznačajniji dio tog sustava, moraju funkcionirati u besprijekornom skladu sa svim ostalim komponentama. Zato je važno imati pomno isplaniran i kvalitetno implementiran, automatiziran sustav strojeva. U suradnji s našim partnerima, najvećim svjetskim proizvođačima strojeva i industrijskih komponenti nudimo svojim klijentima usluge projektiranja, izrade i puštanja u rad strojeva i proizvodnih linija.

Baza znanja
 • SCADA (Wonderware InTouch, Progea Movicon, Siemens WinCC)
 • PLC (Siemens, ABB, Alan Bradley, Beckhoff, Schneider, Delta)
 • HMI (Siemens, ABB, Weintek, Advantech)
 • Roboti (Yaskawa, ABB, Kuka)
 • Industrijske kamere (IFM, Datalogic, Baumer, SensoPart, Alliedvision)
 • CAE alati – EPLAN Electric P8 alat za elektro dokumentaciju
 • CAD alati – SolidWorks, ACAD
Specijalni strojevi u industriji
 • prehrambena industrija
 • drvna industrija
 • autoindustrija
 • farmaceutska industrija
 • kemijska industrija
 • cementare i vapnare

Razni strojevi za proizvodnju

U obzir uzimamo sve parametre  koji uključuju omjer dimenzija, dizajn, konstrukciju i optimizaciju elemenata stroja, kako bi se što efikasnije upario s PLC-om i ostalim komponentama automatizacije procesa poput industrijskih kamera ili robota. Danas trebamo precizne, tehnološki napredne i brze strojeve koji trebaju biti kompaktni, fleksibilni i pouzdano komunicirati podatcima.

Našim klijentima nudimo izradu i puštanje u rad modernih sustava za kontrolu kvalitete kojima možete znatno ubrzati procese proizvodnje. Zastupamo industrijske kamere tvrtki IFM, Datalogic, Baumer, SensoPart, Alliedvision, dok će vam naši industrijski roboti tvtki Yaskawa, Kuka, ABB i Kawasaki znatno povećati produktivnost, standardizirati kvalitetu, skratiti razvoj i biti konkurentniji na tržištu.

Pužni transporter i pokretna traka

Pri izradi stroja uzimamo u obzir njegove komponente, mogućnosti nadogradnje i prostor u kojem se stroj implementira. Pazimo da je upravljački dio izveden tako te da je njime jednostavno rukovati. Ulazni dio mora biti lako dostupan, stroj mora sadržavati sustav optičke kontrole, mjerne i sigurnosne komponente. Izlazni dio stroja treba biti uparen sa sustavima za pakiranje i daljnju kontrolu i distribuciju.

Naravno, od početka je važno kakav industrijski stroj trebate. Naša iskustva su ogromna,  u sustavu automatizacije ugrađivali smo i optimizirali strojeve za širu industrijsku uporabu poput pužnih transportera, strojeva za pakiranje i orijentiranje, razne mješače, linija za automatsko punjenje tekućina ili rasutih proizvoda ili onih jednostavnijih kao što je stroj za proizvodnju paleta, etiketa, stroj za izradu magneta, stroj za izradu naljepnica, modernizirali smo CNC strojeve

3D projektiranje stroja

Sve dijelove strojeva projektiramo u naprednim 3D alatima te za njih razvijamo programske sheme i specifične algoritme. Nakon integracije stroja u sustav, a prije puštanja u rad vršimo opsežna testiranja kako stroja tako i cjelokupnog sustava jer na taj način možemo biti sigurni kako ćemo vam osigurati vrhunsku kvalitetu. Sukladno pravilniku  o sigurnosti strojeva izdajemo svu potrebnu dokumentaciju, a vaše djelatnike možemo obučiti za upravljanje u našem trening centru.

I tu ne stajemo. Naši inženjeri uvijek su vam na raspolaganju, tijekom projektiranja, izrade, montaže strojeva i sustava, ali i kada je potrebno održavanje i unaprjeđenje procesa.

 

Izrada specijalnih strojeva

Projekti strojogradnje mogu varirati od malih strojeva za inspekciju proizvoda, pa sve do velikih proizvodnih linija za pakiranje. Naša ekspertiza pokriva sve vrste izrade strojeva za industriju. Cilj nam je osigurati vam vrhunsku kvalitetu naših proizvoda i usluga, zato razvijamo cjelokupna rješenja, na osnovu kojih dobivate provjeren sustav po principu ključ u ruke. Kada imate potrebu za kupnjom stroja ili proizvodne linije prva je faza projektiranje u modernim 3D programima gdje na uvid dobivate trodimenzionalni nacrt stroja prije njegove gradnje.

Svaki industrijski sustav dobar je onoliko koliko je prilagođen vašim potrebama. Mi smo tu kako bi vam pružili podršku u svim fazama proizvodnje, a naš stručni tim stoji vam na usluzi tijekom i nakon završetka projekta izrade specijalnih strojeva za industriju.

Moglo bi vas zanimati: Industrijski robot

Galerija slika

Naši strojevi u industriji

Referenca: Robotska ćelija u farmaceutskoj industriji

Tvrtka PROEL Automatizacija u svoj bogati portfolio referenci dodaje zanimljiv projekt automatizacije u farmaceutskoj industriji. Klijent je pred nas postavio jasne zahtjeve, a konačni...

LMI Technologies

Weintek Touch Paneli

Pošaljite nam upit

GDPR izjava

4 + 3 =