PLC programiranje | Programirljivi logički kontroleri

Tvrtka PROEL Automatizacija nudi brzo i učinkovito PLC programiranje za sve vaše potrebe. U mogućnosti smo isporučiti sve vrste PLC sustava, od jednostavnijih, pa sve do složenijih sustava za veće aplikacije. Obratite nam se s povjerenjem.

Svaki napredan industrijski upravljački sustav mora biti optimalno dizajniran tako da bi bio što učinkovitiji za upravljanje. Zato su, umjesto klasičnih industrijskih uređaja koji su koristili sklopnu mehaniku za obavljanje stotina ili tisuća logičkih funkcija, uvedeni novi PLC sustavi koji su pojednostavili upravljanje i tijek procesa što je, logično, povećalo funkcionalnost i produktivnost.

Preneseno, to bi bilo kao da ste sa upravljanja robusnim vozilom poput tenka koji koristi ručke za upravljanje prešli za upravljač formule 1. Dobili ste kontroler uz kojeg ste bili brži, upravljali lakše i sigurnije te jednostavnije obavljali svaku moguću upravljačku funkciju. To je PLC sustav u industriji. Pravi upravljač vašeg industrijskog postrojenja.

Programirali smo
 • ABB AC500, 800xA, AC800M
 • Siemens S7-200/300/400 i S7-1200/1500
 • VIPA S7-300 i SLIO
 • Delta PLC
 • Horner PLC
 • CoDeSyS brendovi
Iskustvo u industrijama
 • željezarama
 • tvornicama papira
 • drvnoj industriji
 • prehrambenoj industriji
 • otpadnim vodama i vodovodima
 • farmaceutskoj industriji
 • kemijskoj industriji
 • cementarama i vapnarama
 • kranovima
 • strojogradnji

PLC uređaj komunicira s HMI panelom i SCADA-om

U industrijskim procesima PLC kontroler je umrežen s drugim uređajima i komunicira sa HMI panelima, SCADA sustavima za napredno upravljanje itd. PLC kontorere dizajniramo tako da omogućuju maksimalnu fleksibilnost prilikom zadovoljavanja svih potreba sustava, posebno kada su vam potrebna brza i jednostavna proširenja.

Programirljivi logički kontroler (neki ga još zovu i programabilni logički kontroler) ili skreaćeno PLC, je u stvari računalo koje koristimo za automatizaciju procesa, potpuno je otporan na sve ekstremne uvjete koje nalazimo u industriji, a programirao se posebnim ljestvičastim dijagramima koje zovemo Ladder, no daljnim razvojem mogućnosti PLC-a dobili smo opciju da ih programiramo i i u nekom od viših programskih jezika.

PLC Programming je usluga za ozbiljne inženjere

Danas vam nudimo PLC programiranje, te ugradnju PLC kontrolera u sve nove i postojeće sustave koje možete koristiti za jednostavne i složene automatske sustave upravljanja, neovisno o tome radi li se o manjim industrijama tipa kotlovnica ili velikih procesnih linija kakve susrećemo u proizvodnji hrane ili drvnoj industriji, obradi i proizvodnji metala itd.

Uz PLC kontrolere naše sustave dizajniramo u suradnji sa vama, jer slušamo vaše želje i pratimo vaše potrebe, tako da će vam naš tim uvijek biti na raspolaganju kada vam treba pomoći oko odabira adekvatnog PLC uređaja za vaš pogon, kako bi izvukli maksimum učinkovitosti te kvalitetom povećali profitabilnost vaših sustava i pogona.

I mi volimo Simatic S7-1200, ali radimo sve

Zastupnici smo mnogih kvalitetnih PLC kontrolera koje redovito ugrađujemo u industrijske pogone i za koje pružamo izrazito kvalitetnu tehničku podršku. Nabrojimo samo neke: Siemens Simatic S7-1200/1500, te  200/300/400 koji su najučestaliji odabir. Zatim, tu su ABB AC 500, 800xA, AC800M, pa Delta PLC kontroleri, Horner PLC, Beckoff, VIPA serije S7-300 i SLIO te različiti kontroleri CoDeSys brendova.

PLC je svojom pojavom učinio mnoge žičane veze potpuno bespotrebnima. On je mnogo manji i na kraju povoljniji od sklopne mehanike, a osim nižih troškova programiranja i ugradnje, on pruža i brojne druge prednosti.

PLC  programiranje za sve vrste aplikacija

PLC je dizajniran za rad s brzim aplikacijama i izvodi procese u realnom vremenu, što znači da je odaziv stroja trenutačan. To je posebno uočljivo kada radimo sa strojevima za obradu materijala ili pri radu s predmetima koje skeniramo ili nadgledamo na proizvodnoj liniji.

Zato, ako vaš proizvodni proces još uvijek ovisi o sklopnoj mehanici, vrijeme je da ga nadgradite sa dobrim PLC kontrolerom.

PLC uređaj u industrijskoj automatizaciji

Kada jednom instalirate PLC, možete ga konstantno nadograđivati, što mu daje fleksibilnost. S druge strane, izbjegli ste i moguće greške pri ožičenju sustava, jer kod PLC-a cjelokupna logika smještena je u memoriji, tako da je on puno pouzdanije rješenje i ne posjeduje velik broj eksternih kablovskih veza koje bi inače trebali za upravljanje u sklopnom modusu rada.

PLC posjeduje program kojeg je jednostavno mijenjati i modificirati što je puno jednostavnije nego mijenjanje ožičenja sustava, a o njegovoj mogućnosti povezivanja da i ne govorimo. Upravo zato je PLC programiranje usluga budućnosti.

Zato je uvođenje PLC-a u industrijske sustave došao kao logičan izbor u zamjeni većine sklopne upravljačke mehanike pa osim ukoliko se ne radi o visokim naponima, sklopna mehanika više nije ni potrebna.

Moglo bi vas zanimati: Izrada specijalnih strojeva

Galerija slika

Programirali smo

PLC sustav za nadzor i upravljanje kranovima (Alžir)

Naziv projekta: Nadzor i upravljanje tvorničkim mostnim kranovima Oprema: ABB PLC AC500 + ABB Frekventni Opseg projekta: Broj moderniziranih kranova: 6 Opseg isporuke: Eplan projektiranje,...

ABB PLC

Siemens Simatic S7-1200

Pošaljite nam upit

GDPR izjava

6 + 1 =