Industrijski robot je desna ruka moderne proizvodnje

Danas je nezamislivo realizirati bilo kakav moderan industrijski proces bez asistencije, a tu nam u pomoć dolazi industrijski robot. Zato što su roboti precizniji, brži, učinkovitiji i jeftiniji, i to u sve većem opsegu radnih aktivnosti.

Kako bi (p)ostali konkurentni na tržištu morate se modernizirati. Globalizacija, ubrzanje proizvodnih procesa, kratak rok isporuke, kvaliteta sukladna standardima – sve su to izazovi moderne proizvodnje koji u svojoj bazičnoj funkciji više ne ovise o ljudskim rukama, već o unaprijed definiranom nizu upravljačkih procesa i izvršnih radnji unutar industrijskog pogona koje izvršava robotska ruka.

Ako želite povećati proizvodni kapacitet, poboljšati kvalitetu proizvoda, a istodobno dugoročno smanjiti troškove proizvodnje – na pravom ste mjestu. Naš tim inženjera dobavlja i programira robote, ispituje ih i pušta ih u pogon na licu mjesta, izrađuje jednostavne i komplicirane aplikacije putem kojih programiramo pokrete robota ovisno o potrebama sustava.

Baza znanja
 • ABB (Sistem Integrator)
 • Yaskawa (Sistem Integrator)
 • Kuka (Lokalni partner za integraciju)
 • Fanuc (Lokalni partner za integraciju)
 • Mitsubishi (Lokalni partner za integraciju)
Primjena robota u industriji
 • Jednolični poslovi, kao što su slaganje proizvoda u kutije, premještanje materijala s jedne pokretne trake na drugu i sl.
 • Rizični uvjeti, kao što su roboti za varenje,  prostori s puno pokretnih dijelova…
 • Efikasni poslovi, gdje je cilj premještanje objekata u vrlo kratkom vremenu.
 • Paletizacija uz pomoć robota (i de-paletizacija).
 • Precizni poslovi, gdje je robot u velikoj prednosti nad ljudima.
 • Podizanje i manipulacija velikim teretima.
 • Držanje i manipulacija radnih objekima za vrijeme obrade.
 • Punjenje i pražnjenje strojeva, npr. preše, obrada i sl.
 • Klasična pick and place aplikacija uz pomoć industrijskih kamera.

Jer vas robotska ruka može unaprijediti

Roboti mogu raditi 24 sata dnevno, tijekom cijele godine, a zahtijevaju minimalno održavanje. Svaki pokret robota kontroliramo i on je konstantan i ponovljiv, tako da robotska ruka u radu robota nema prostora za greške. Zato se njegova najveća isplativost može očitati u povećanju učinkovitosti i smanjenju ljudskih pogrešaka što povećava kvalitetu proizvoda. Da, robot je jedna od najisplativijih investicija koje možete realizirati.

Naš stručan tim inženjera uz vas je kako bi donijeli odluku koji je pravi robot za vašu vrstu zadataka, te ga instaliramo i programiramo kako bi postigli optimum vašeg proizvodnog procesa. Također, posjedujemo napredan trening centar za robotiku, u kojem možete obučiti svoje djelatnike kako bi industrijski proces bio što sigurniji, a manipulacija robotom u vašem proizvodnom pogonu što učinkovitija.

Roboti u Hrvatskoj su neminovna budućnost

Čitav spektar usluga vezanih uz robotiku koju vam pružamo obuhvaća programiranje, testiranje i puštanje u pogon svih vrsta industrijskih robota. Riješit ćemo sve zadatke, od onih koji obavljaju jednostavne zadatke poput paletiranja, do kompliciranih industrijskih robota koji putem naprednih algoritama izvršavaju više zadataka istodobno.

Što to znači za vas? Pomoću robota ubrzat ćete proizvodnju, povećati učinkovitost u postojećem pogonu, postići ponovljive i kontrolirane rezultate u svim segmentima proizvodnje, a samim time imat ćete i veću kontrolu nad finalnim proizvodom.

ABB robotics, KUKA robotics, YASKAWA ili KAWASAKI?

Roboti su idealni su za sve vrste proizvodnje koje podrazumijevaju ponovljivost radnji. Ponosni smo što vam možemo predstaviti naše dobavljače koji pripadaju „velikoj četvorci“ svjetskih proizvođača robota, a mi ih zastupamo sve.

Bez sumnje, ABB Robotics i Kuka Robotics vrhunski su proizvođači, a mi ih dovodimo vama, u Hrvatsku. Tu su u najmanju ruku jednako dobri YASKAWA i KAWASAKI roboti, stoga je paleta izbora vrlo široka. Tako možete biti sigurni da, iako su roboti u Hrvatskoj, vi imate najkvalitetniju tehnologiju pomoću koje možete proizvoditi kvalitetnije i brže, te proširiti tržite i konkurirati u cijelom svijetu.

Robot biramo prema vašim potrebama

Odabir robota, programiranje robota i razvoj upravljačkih aplikacija ovisi o vašim potrebama, odnosno ugrađujete li ga u postojeći ili novi sustav, trebate li robota koji će izvršavati sortiranje na pokretnim trakama, manipuliranje objektima (staklenke, limenke, prehrambeni proizvodi, kutije) ili neku drugu, nešto precizniju i zahtjevniju funkciju.

Dodajmo i to da su roboti odličan izbor pri izvršavanju poslova povećanog rizika (roboti za varenje ili manipulaciji u prostoru punom pokretnih dijelova), u poslovima gdje je važna brzina, tj. manipulacija objektima u vrlo kratkom vremenu, u iznimno preciznim poslovima, u poslovima u kojima treba podizati velike terete (čak do 1500 kg), u držanju i manipulaciji radnih komada za vrijeme obrade, služe i za punjenje i pražnjenje strojeva, te, konačno, pri pick & place aplikacijama kada im dajemo oči, odnosno opremamo ih industrijskim kamerama.

Kolaborativni roboti za rad u suradnji s čovjekom

Završno, robot može biti i savršen parter čovjeku. Kolaborativni roboti rade s čovjekom bez zaštitne ograde. Doduše, nešto smanjenom brzinom, no, oni su izuzetno korisni pri slaganju sitnih mehaničkih dijelova, u izradi precizne opreme, a služe nam i za šarafljenje vijaka, te manipulacijom tereta. S time da kolaborativni robot radi s teretima manjim od 10 kilograma zbog sigurnosti.

Održavanje robota kao dio usluge

Isto tako, što se tiče održavanja i upravljanja nemate brige, jer možemo vam osigurati servis u vrlo kratkom roku (do 48 sati na teritoriju Republike Hrvatske), a naše certificirano osoblje pružit će vam podršku trenutno prilikom poziva u naš centar.

Bilo kojeg robota odabrali, osigurat ćemo vašem osoblju prikladan trening prije isporuke, a za vrijeme rada pružit ćemo vam dodatnu podršku u vidu edukacije i stručne podrške.

Jer robotika i robot u industriji donosi napredak

Industrijski robot povećava proizvodnju za više od 50%, istodobno smanjujući cijenu rada. Cijena robota ovisi vrsti robota, o kompliciranosti izvedbe i njegovim funkcijama, jer roboti obavljaju različite funkcije, kao što su funkcije premještanja, pakiranja, paletiranja, varenja, lijepljenja, brušenja i sl.

No, neovisno o tome kakvu funkciju robot obavlja, isplativost je velika, a povrat investicije u robota je u najčešćem slučaju već u roku godine dana. Kako izračunati isplativost u vašem slučaju? Jednostavno, kontaktirajte nas, a mi ćemo vam izraditi besplatnu procjenu investicije i prikazati procjenu cijene cjelokupnog projekta robotizacije vašeg industrijskog procesa.

Moglo bi vas zanimati: Machine vision – Računalni vid

Galerija slika

Roboti koje smo upogonili

Robotska ćelija s procesnom linijom (Hrvatska)

Kupac (industrija): Genera / Dechra (Farmaceutska industrija) Opseg isporuke po sistemu „Ključ u ruke“ Vibro sito (za stočne pelete).Punilica za rasute materijale (stočne pelete) s...

Robotska ćelija za automobilsku industriju (Slovenija)

Naziv projekta: Robotska ćelija za varenje za automobilsku industriju / 3D navigacija robota s kontrolom kvalitete. Opis projekta: Modernizacija robotske ćelije za varenje + upravljanje...

LMI Technologies

Baumer Računalni vid

Pošaljite nam upit

GDPR izjava

7 + 10 =